Ръководството на Зенит Санкт Петербург е готово да излезе с предложение за закупуването на нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Офертата е била предизвикана от развитието на трансфера на вече бившия капитан на Арсенал Робин ван Перси.

Медиите в Англия не спират да информират, че руският шампион е най-близо до подписа на българина. От Зенит са готови да стартират преговори, за да отправят потенциалната си оферта.

31-годишният нападател преживя много тежки 12 месеца в Манчестър Юнайтед, след като се превърна в твърда резерва. Сега, след пристигането на Ван Перси на „Олд Трафорд“, за Димитър Бербатов няма да има място в клуба.

Според едно от изданията на Острова, „Metro“, от руския клуб са информирали Юнайтед, че искат да започнат официални преговори за привличането на нападателя.

Вчера мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев заяви пред Gong.bg, че развитие около бъдещето на клиента му ще има през следващата седмица. Агентът обаче не посочи кои клубове са евентуални за привличането на бившия капитан на българския национален отбор.