Поредният материал за Мартин Петров бе поместен на страниците на английското издание Manchester Evening News. Местните журналисти не за първи път изразяват възхищението си от играта и качествата на бързоногото крило. Този път в центъра на вниманието освен българския национал е и бразилският плеймейкър Елано, а статията започва с твърдението, че дуото вече се смята за главната опасност и кошмар за Уест Хем.

Причината за това, е че двамата бяха в основата на попадението, което отстрани „чуковете” в третия кръг на турнира за Купата на Англия преди няколко дни. Тогава головата атака започна от Мартин Петров. Крилото проби отляво и центрира. Бианки стреля с глава, а топката рикошира в гредата, Елано плонжира и с глава я прати в мрежата.

Тази вечер двата отбора отново ще се изправят един срещу друг в среща от 23-я кръг на Премиършип.

„Двамата са готови отново да покажат възможностите си пред мениджъра на Уест Хем Алън Кърбишли”, се казва още в материала озаглавен „Самбата и ритъмният блус се завърнаха”.

В информацията се припомнят и думите на Свен Йоран Ериксон от преди два дни относно отличните изпълнения и възможности на Мартин Петров. „Мартин се представя все по-добре и по-добре. Играе отлично както в нападение, така и в отбрана”, заяви специалистът.

Журналистът, написал статията, припомня и трудните моменти на крилото преди да дойде в Манчестър Сити, свързани с контузията на коляното му, която го извади за доста дълго време от терените, докато все още носеше екипа на Атлетико Мадрид.

За отношението на феновете към Мартин говорят и коментарите под статията, като повече от привържениците подкрепят и се изказват изключително ласкаво за българския национал.

„Петров е сензационен през последните няколко седмици. Когато се появи на терена всички започват да пеят, защото той е най-доброто крило, което някога сме имали”, казва един от феновете, друг пък се задоволява с красноречивото: „Petrov + Elano = class”.