Медиите в Англия отново подхванаха темата „Димитър Бербатов в Тотнъм”. След поредното изказване на президента на „шпорите” Даниел Леви изданията започнаха да интерпретират казаното от него по различен начин, при това мненията се люшкат от единия полюс – Бербатов остава, та чак до другия – Бербатов напуска.

Според първоначалните информации, които се появиха в медиите на Острова Даниел Леви е бил категоричен, че нито един от нападателите или ключовите играчи на Тотнъм няма да напусне Уайт Харт Лейн през предстоящия трансферен прозорец.

В днешното си издание The Guardian прави завой на 180 градуса. Според публикуваната статия Даниел Леви изобщо не гарантира и дори се съмнява, че капитанът на българския национален отбор ще остане в Тотнъм.

В конкретната публикация се споменава, че по-рано този месец мениджърът на нападателя Емил Данчев се срещна със спортния директор на „шпорите” Деймиън Комоли, за да обсъдят бъдещето на Бербо след назначаването на нов мениджър начело на отбора.

В същото време The Guardian припомня, че не веднъж Димитър Бербатов е изразявал публично намерението си да остане в тима, тъй като се чувства добре в английския клуб.

Авторитетното издание цитира думите на Даниел Леви, като акцент извежда следната част от изказването, благодарение на което се прави поредното заключение за бъдещето на звездата на Тотнъм: „Винаги е трудно да се говори за индивидуални играчи, особено щом се зададе трансферен прозорец. Лятото обаче е далеч и всичко може да се случи до тогава. Не очаквам никой от основните ни играчи да напусне тима през януари и се надявам те да останат до лятото. Много се надявам Димитър да бъде тук за началото на следващия сезон, както се надявам и ключовите играчи да останат.”