Българският ас Валери Божинов може да спести няколко милиона на своя Манчестър Сити, след като е на път да се превърне в ключова част от нападението на „гражданите” за следващия сезон, така медиите в Англия коментират завръщането на национала в игра след дългото лекуване на контузии.

23-годишното острие започна като титуляр за пръв път от 19 месеца във Висшата лига при победата над Съндърланд в неделя, когато остана на терена до 65-та минута. С показаното на терена, Божинов хвърли ръкавицата на Крейг Белами за титулярното място в „небесносиния” състав.

Откакто бе закупен от Свен Йоран Ериксон от Фиорентина за 6 милиона през 2007 година, българинът е извън терените заради травми.

„Валери може да задържа топката много добре. Ще подобрява уменията си с всеки изминал мач”, коментира от своя страна настоящият мениджър на Сити Марк Хюз.

„Срещу Съндърланд, през уикенда, той изгаряше от желание да участва в атаките. Дори на моменти влизаше прекалено дълбоко. Мисля, че идеалната позиция за него е точно срещу централните халфове, на границата на наказателното поле, където добрият му поглед върху разположението на играчите може да влезе в оптимално действие”, продължи уелският спец.

„Без съмнение, той ще е ключов играч за нас в оставащите мачове до края на сезона, както и през следващата кампания. Неговите качества скоро ще се разкрият от само себе си. Другия уикенд ще играе повече от 50 минути. Той е наясно, че тялото му е готово за по-голямо натоварване. Божинов е като чисто ново попълнение в отбора ни”, завърши мениджърът на Манчестър Сити пред местния вестник.