Българският национал Валери Божинов бе сериозно изчеткан от английския сайт Bleacher Report. В материал за представянето на Манчестър Сити и най-вече за странните решения на мениджъра Марк Хюз, авторът Джейсън Хафпени изразява своето недоумение, защо Божинов остава на резервната скамейка.

Българинът се възстанови от поредната си тежка травма и в последния месец е напълно готов за игра. Въпреки това обаче той остава резерва за сметка на еквадореца Фелипе Кайседо.

Според Хафпени обаче бившият футболист на Фиорентина и Ювентус е 5 пъти по-добър нападател от Кайседо и трябва да бъде в стартовите 11 на Марк Хюз.

„Защо Марк Хюз продължава да използва Кайседо в предни позиции? Ясно е като бял ден, че Кайседо е в дупка и го показа на няколко пъти. Валери Божинов е напълно здрав в последните две седмици и е пет пъти по-добър нападател от Кайседо, така че защо стои на пейката?”, пита авторът на материала.

„Да пускаш неефективния Кайседо вместо здравия Божинов, да пускаш бавния Майка Ричардс вместо Пабло Сабалета, да продължаваш да разчиташ на Ричард Дън, когато е ясно, че той отдавна е минал най-добрите си времена, вместо да заложиш на Венсан Компани като централен защитник, като по този начин ще имаш шанса да играеш с двама нападатели…”, продължава с критиките Хафпени.

Според него Хюз е доказал, че става за мениджър единствено на средняшки отбори и независимо от края на сезона за Манчестър Сити, трябва да бъде уволнен.