Две английски издания днес едновременно коментират темата за головата суша, която е налегнала най-скъпата покупка в историята на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в Шампионската лига преди реванша срещу Олимпик Марсилия довечера.

“Independent” и “Daily Express” в хор припомнят, че последното попадение на Бербатов в Европа датира от 21 октомври 2008 година, когато заби два във вратата на Селтик в мач от груповата фаза.

Оттогава са минали почти две години и половина, а “Дейли Експрес” пише: “Оттогава той изигра 18 мача в Шампионската лига без гол, а в този период дори Дарън Гибсън, Габриел Обертан и Бебе вкараха в Европа.”

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изглежда обаче е спокоен преди срещата с Марсилия на Олд Трафорд тази вечер от 1/8-финалите в ШЛ (0:0 първия мач).

“Това не ме притеснява”, заяви Фъргюсън, запитан какво мисли за головата суша на бившия български национал.

“Той е способен да вкара по всяко време. Той се представя много добре за нас този сезон и се надявам това да продължи”, добавя сър Алекс.

“Индипендънт” припомня, че преди да премине при червените дяволи за рекордните 30,75 милиона паунда, българинът има вкарани впечатляващите 28 гола в 53 мача.

След трансфера му в Манчестър Юнайтед обаче нивото на Димитър Бербатов в Шампионската лига сериозно спада и той се разписва в само 2 от 20-те си мача, като вкарва два на датския Олборг и два на Селтик.

В крайна сметка и двете издания се обединяват около мнението, че за да има успех Юнайтед в поредния си поход към титлата в Европа, Бербатов трябва да започне да бележи. По-често трябва да се разписва и Уейн Рууни.