Александър Тонев ще пристигне във вторник в Бирмингам, за да завърши трансфера си в Астън Вила, съобщават издания, близки до елитния английски тим.

Българското крило изигра днес вероятно последния си мач с екипа на полския Лех Познан. В последен кръг от шампионата Лех надигра с 2:0 Корона Киелце и завършва на второ място в класирането зад Легия Варшава. Тонев бе заменен 11 минути преди края и прочувствено помаха на феновете на домакините, вероятно за да им каже сбогом.

В последните дни английският елитен тим засили интереса си към българина и изпрати оферта от 2.5 милиона паунда до Лех, която вече бе приета.

Източници, близки до Тонев казват, че привлекателността на Висшата лига го е накарала да избере бирмингамци пред един куп други отбори. Информациите от Острова гласят, че именно досегашният капитан и вече треньор в школата на Вила Стилиян Петров е посъветвал мениджъра Пол Ламбърт да направи трансфера.

Интересното е, че преди интереса на Вила фаворит за подписа на Тонев бе друг бивш тим на Петров - Селтик. Вердер Бремен също иска българския национал. Излезе информация и за интерес на отбора от Висшата лига към капитана на националния ни отбор Ивелин Попов, който рита за Кубан Краснодар. /БГНЕС