Българският национал Кристиан Димитров влезе като резерва за своя Хайдук Сплит, който допусна повече от изненадваща загуба от аутсайдера Вараждин. Тимът от Сплит падна с 2:3 на своя "Полюд", след като на почивката резултатът беше 0:3. Преди този мач новакът Вараждин беше отборът с най-малко отбелязани голове в хърватското първенство и имаше само една победа в последните си 16 мача. 

Резултата откри Домагой Дрозджек в 19-ата минута след бърза контра, а в 24-ата Петър Мамич покачи с удар извън наказателното поле.В края на полувремето Дрозджек наказа нова грешка на отбраната на Хайдук за 0:3.

Със старта на второто полувреме старши треньорът Игор Тудор пусна Кристиан Димитров, който донесе обрата срещу Интер Запрешич преди десетина дни. Домакините се вдигнаха на щурм и Марио Вушкович върна надеждите им с красиво попадение в 49-ата минута. Капитанът Мийо Цакташ намали на 2:3 четвърт час преди края. Отново той можеше да изравни, но няколко сантиметра го лишиха от попадение.

По този начин Хайдук остава трети с 51 точки, с една зад втория Риека. Двата тима се борят за място, даващо право на участие в квалификациите на Шампионска лига. 

В друг мач от 29-ия кръг се срещнаха Истра и Интер Запрешич. Борислав Цонев не игра за гостите, които загубиха с 0:2 и показаха, че са най-слабия отбор в шампионата и само чудо може да ги спаси от изпадане.

Те са последни със 17 точки, на четири от Вараждин.