Стилиян Петров все още влиза в плановете на мениджъра на Астън Вила Жерар Улие. Това призна самият специалист, но добави, че титулярното място на българина вече далеч не е сигурно.

Капитанът на българския национален отбор бе сред любимците на предишния наставник на Вила Мартин О’Нийл. През зимата обаче на „Вила Парк” бяха привлечени Жан Макун и Майкъл Брадли, а така Улие вече разполага с достатъчно опции за поста на Петров.

Френският наставник извади Стилиян за първи път от групата без да е контузен, за мача срещу Блекпул. Въпреки това Улие заяви, че Петров продължава да попада в плановете му. Договорът на българина с Вила е до лятото на 2013 година.

„Петров е част от моите планове. Но ако каже – Искам да играя във всеки мач – аз ще му кажа – Не”, коментира Улие пред „Birmingham Mail”.

„Той е капитан на отбора и трябва да дава пример. Много съм доволен от отношението, което показва към отбора. Той ми повлия много, за да променя философията, която се изповядва в отбора”, каза още мениджърът на Вила.

„Стилиян все още има какво да даде на отбора”, завърши бившият треньор на Ливърпул.