Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие обеща, че ще прави ротации в състава си и няма да претоварва основните си футболисти, след които и капитанът Стилиян Петров.

Английският „Telegraph” прави паралел с Мартин О’Нийл, който почти постоянно играеше с постоянна единадесеторка, а освен това и избягваше да прави смени по време на мача.

Изданието дава пример с халфовата линия, където Стилиян Петров, Ашли Йънг и Джеймс Милнър играеха като титуляри в над 30 мача на сезон във Висшата лига, докато в четирите водещи отбора в Англия - Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул, само Франк Лампард бе започвал в толкова много срещи.

„Понякога тактическия подход към мача изисква различни играчи” - коментира Улие - „Моето виждане не е да използваш 11 човека през цялото време, защото те се изморяват и не трябва да рушиш тяхната увереност. Понякога трябва да им даваш почивка.”

„Имаме състав от 20-25 играчи, така че нито един не е необходимо да играе всяка седмица. Има контузии, наказания, загуба на форма.”

„Трябва всеки наш играч да е съпричастен към крайния успех. Някои може да не играят в този или онзи мач, но е трудно да играеш два пъти седмично”, каза още Жерар Улие.