Остри критики от свой футболист отнесе българският треньор Николай Костов. Напусналият Таврия (Симферопол) полузащитник Максим Калиниченко засипа Костов с не особено приятни епитети. В интервю за украинското издание на “Спорт Експрес”, Калиниченко разказа и за предишните наставници на тима Олег Лужни и Янис Христопулос.

“Сред тези треньори няма слаби, няма добри. Всички те работиха в Таврия не в най-доброто време на клуба. Може би при Лужни положението все пак беше по-добро. Лужни и Христопулос са млади треньори с абсолютно различен подход и манталитет“, коментира Калиниченко, който играе за националния отбор на страната си от 2002-а до 2011-а година.

“Когато дойде гъркът, започна да се грижи като бавачка за всички- и за млади, и за стари. Направо превърна отбора в детска градина. А на Костов искам да предам горещ поздрав. Той се оказа такъв мъж, че на мене ми става болно, когато си спомня за нашите разговори, които имахме. Чиста проба лицемер и изобщо не е хубав човек“, отбеляза напусналият Таврия 35-годишен ветеран.

Той заяви още, че не вижда смисъл да изкарва сезона до края, след като Таврия ще играе от новия сезон в руското първенство. Калиниченко обвини и ръководството на клуба в лъжа.

“Смешно е да се твърди, че са питали футболистите къде искат да играем. Мене никой не ме е питал. Искам да затворя тази страница в живота си. В последната половин година беше едно постоянно мъчение в този отбор. Сега гледам новините по телевизията и ми е болно за момчетата. Това е единственото, което ме свързва с Таврия сега. Разбира се, имам и приятели, които ми липсват”, завърши още участникът на Световното пърненство през 2006-а година, когато Украйна стигна до четвъртфинал. /БТА