Българският национал Благой Георгиев може още утре да отпътува за Англия и да пропусне завръщането си в Славия. Халфът е пред трансфер в Уест Хем, научи Гонг от свои източници.

Благой Георгиев е желаният заместник на „Ъптън Парк” на изгонения швед Фреди Люнберг.

„Чуковете” искат да привлекат българина и то във възможно най-скоро време. Това е причината тази вечер да се водят поредните, а може би и заключителни преговори между шефовете на Уест Хем и представители на Георгиев. Разговорите ще бъдат в Англия, като на тях няма да присъства футболистът.

При положителен резултат и постигната договореност, юношата на Славия още утре ще се отправи към Острова и ще се включи в подготовката на 10-тия в Премиършип.

Ако преговорите се проточат и не се стигне до контракт, Благо утре отново ще облече бялата фланелка и ще играе за „белите” срещу Литекс от 18 часа на стадиона в квартал Овча купел. Георгиев е готов да се завърне в Славия заради „белите” фенове.

Това лято към национала ни имаше интерес от Хамбургер, Борусия Дортмунд, Арминия Билефелд и новакът в Първа Бундеслига Кьолн.

За последно Георгиев защитаваше цветовете на Дуисбург, където беше твърд титуляр през огромна част от сезона, но „зебрите” изпаднаха във втора лига. Преди това юношата на Славия имаше десет мача в Примера дивизион с фланелката на Алавес и стана шампион на Сърбия през 2007 с екипа на Цървена Звезда.

Преди 10-тина дни Уест Хем привлече десния бек на Лацио Валон Бехрами за сумата от 5 милиона паунда. Роденият в Косово швейцарски национал подписа петгодишен договор с чуковете.