Мениджърът на Лийдс Денис Уайз похвали Радостин Кишишев за сърцатата игра при победата на „йоркширци” срещу Престън Норт Енд с 2:1 снощи.

Уайз бе видимо доволен след срещата и изтъкна като основна заслуга за успеха представянето на нашия национал и на нападателя на Северна Ирландия Дейвид Хийли, който отбеляза победното попадение.

„Двамата бяха уморени след тежките срещи с националните им отбори, но играха фантастично днес и се раздадоха на терена,” коментира бившият капитан на Челси след двубоя.

Със спечелените три точки Лийдс най-накрая се отлепи от последното място в Чемпиъншип преди днешните двубои на останалите тимове замесени в борбата за оцеляване.

Днешните срещи се очаква да решат някой въпросителни, предвид факта, че ще се състоят две опашкарски дербита. Последният Лутън гостува на 18-ия Бърнли, а 19-ия Хъл Сити ще приеме 22-ия Саутенд.

Тежки мачове предстоят и на другите застрашени отбори. Намиращите се точно над чертата тимове на Куйнс Парк Рейнджърс и Барнзли приемат на своите стадиони респективно борещия се за промоция Уест Бромич и водача в Чемпиъншип Дарби Каунти.