Ръководството на холандския футболен клуб Твенте, където играе българският национален вратар Николай Михайлов, се надява евентуалното класиране в Шампионската лига да помогне на отбора за съвземането след трагичния инцидент на клубния стадион. В него починаха двама души.

Стадион "Гролш весте" в Холандия все още е арена на криминално разследване, а от инцидента изминаха осем дни. Феновете на отбора и цялото холандско общество са все още потресени от случилото се, а голяма част от администрацията на клуба посещава психиатри.

"Това е трагедия, която е по-силна от нас. Хората се обединиха около нея, защото я изпитаха заедно. В клуба се усеща наличието на съпричасност и солидарност", заяви изпълнителният директор на отбора Еугенио Порку от централата на УЕФА в Нион.

Порку добави, че възможността Твенте да играе в Шампионската лига е отлична възможност за възстановяване на клуба и отърсване от трагедията. Холандският вицешампион започва пътя си към груповата фаза от третия квалификационен кръг, където ще срещне друг отбор с българин в състава си. В румънския Васлуй играе десният бранител Живко Миланов. Стадионът на Твенте не е в състояние да приеме домакинството на 26 юли, а мачът най-вероятно ще бъде изигран на около 90 километра от Еншеде – в Арнхем.

"Все още се води разследване около инцидента. Чакаме разрешение, за да разчистим отломките", каза Порку.