Българският национален вратар Николай Михайлов изигра поредния си силен мач за Твенте при равенството 1:1 като гост на шампиона Аякс в мач от седмия кръг на холандското футболно първенство.

Домакините откриха резултата в десетата минута, когато при контраатака Дерк Бьоригтер изведе Миралем Сулеймани в чиста позиция и той преодоля Михайлов.

Аякс имаше превъзходство до средата на втората част, но в последните минути Твенте заигра по-добре и заслужено стигна до попадение Денi Ландзаат пропиля отличен шанс за изравняване, след като отблизо с глава с глава не намери мрежата, но в 87-ата минута Луук де Йонг с глава направи 1:1 след центриране на Петер Висгерхоф.

Така Твенте остана лидер в класирането с 16 точки, с точка повече от Аз Алкмаар, който днес приема Фейенорд. Аякс е трети с 15 точки.

ПСВ Айндховен се изкачи на четвърто място след разгромна победа със 7:1 над гостуващия Рода.

Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за домакините, а белгийският нападател Дрийс Мертенс реализира четири попадения.

Мертенс е лидер при голмайсторите с 11 попадения от началото на сезона в първенството.

ПСВ пропусна да направи успеха си още по-убедителен, след като Джорджиньо Вейналдум пропусна дузпа след час игра.

Гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Ягош Вукович в 19-ата минута и нямаха сили да се противопоставят.