Без контузения Николай Михайлов Твенте стигна само до 0:0 при гостуването си на Хановер в група L на Лига Европа и по този начин отпадна от втория по сила европейски клубен турнири. Холандците доиграха мача с 10 души, след като Расмус Бенгтсон бе изгонен в 86-ата.

В другия мач Леванте очаквано надигра Хелзингборг като гост с 3:1 и след две седмици ще излезе срещу германците в директен спор за първото място.

На „АВД-Арена“ домакините опитаха да решат всичко рано-рано и още в 9-ата минута Ян Шлаудрауф се озова на добра позиция, но пропусна да отбележи. Твенте обаче показа, че не смята да се предава и в 32-ата Фелипе Гутиерес стреля точно, но Рон-Роберт Цийлер се намеси успешно. В 36-ата пък Шлаудрауф се измъкна от бранителите пред ветерана Сандер Бошкер, но отново шутира покрай вратата.

През втората част неточните удари отново преобладаваха, като отново германците имаха игрово предимство. В заключителните минути Твенте опита щурм, но Вилем Янсон и Душан Тадич последователно не успяха да намерят целта. В 86-ата обаче Расмус Бенгтсон фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Артур Собиех и беларуският рефер Аляксей Кулбаков изгони бранителя.

Въпреки това в 90-ата минута Твенте можеше да си тръгне с ценни три точки, но Тадич стреля встрани от вратата.

В Швеция пък Леванте даде почивка на голяма част от титулярите си, но въпреки това бе с класа над Хелзингборг и лесно стигна до трите точки. С голове на Анхел в 8-ата и Папа Диоп в 37-ата минути испанците набързо предрешиха изхода на мача. След почивката Ибора доведе нещата до 3:0, преди резервата Томас Сьорум да оформи крайното 3:1 в 89-ата минута.


szólj hozzá: Helsingborg vs Levante - 1-3 (All Goals)

Така Хановер остава първи с 11 точки, докато испанците скъсиха разликата и вече заемат втората позиция с 10. Твенте пък е трети с 4 точки от 4 равенства, докато Хелзингборг е последен с 1.