Шампионът на Холандия Твенте победи с 8:7 след изпълнение на дузпи като домакин ПСВ Айндховен в четвъртфинален мач за купата на страната, като в редовното време резултатът бе 1:1, а в продълженията той не бе променен.

Българският вратар Николай Михайлов остана резерва за Твенте, а Станислав Манолев изигра много силни 120 минути за ПСВ.

През първото полувреме футболистите на ПСВ имаха надмощие, но Ола Тойвонен и Маза Родригес направиха сериозни пропуски.

В началото на втората част играчите на Твенте доминираха и в 69-та минута получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле на ПСВ на Орландо Енгелаар. Наказателният удар бе реализиран от Тео Янсен в 70-та минута.

ПСВ стигна до изравнителен гол в даденото от съдията продължение на редовното време, когато Станислав Манолев направи добър пробив, след което стреля, но топката срещна тялото на Ола Тойвонен, след което стигна до Дани Коверманс, който шутира, а кълбото рикошира в защитник на домакините и влетя във вратата на Бошкер.

Така се стигна до две продължения от по 15 минути, в които двата отбора играха предпазливо и не успяха да си вкарат гол и се стигна до изпълнението на дузпи.

Атуба Хътчисън вкара първата дузпа за ПСВ, след което и Тео Янсен бе точен за Твенте.

Българинът Станислав Манолев изпълни по чудесен начин наказателния удар и прати топката с техничен финт в горния ляв ъгъл на вратата на Бошкер. Последва точен удар от бялата точка и на Дани Ландзаат за Твенте, който изравни резултата.

Последваха точни изпълнения за ПСВ от страна на Маркус Берг, Ола Тойвонен, Балаш Джуджак и Дани Коверманс, а за Твенте реализираха Насер Шадли, Марк Янко, Дъглас и Люк де Йонг.

Седмата дузпа за ПСВ бе пропусната от Орландо Енгелаар, докато Дуайт Тиендали вкара за Твенте и по този начин класира шампионите на Холандия за полуфиналите на турнира за купата на страната.