Александър Тунчев игра пълни 90 минути, за първи път откакто се възстанови от тежка контузия. Българският защитник бе на терена през целия мач на своя Лестър за Карлинг Къп, при гостуването на Престън НЕ, но не успя да помогне на своя тим и той загуби с 1:2 и отпадна от турнира.

Ники Адамс реализира първото попадение в мача, с което изведе Лестър напред в резултата още в шестата минута. Само осем минути по-късно обаче Крис Браун успя да изравни, и така направи мача много интересен и оспорван. През всичките 90 минути срещата бе много равностойна, но в 65-та отново Браун с глава реализира оказалото се победно попадение.

В този втори кръг на Карлинг Къп има вече и тимове от Премиършип, но до много изненади не се стигна.

Блекбърн се наложи над Джилингам с 3:1 като гост с попадения на Дън, Хойлет и Педерсен. Със същия резултат продължава и Хъл Сити, като головете за 3:1 реализираха Кайрни, Алтидор и Джеовани. Портсмут нямаше проблеми срещу Херефорд и би с 4:1, а точни за Помпи бяха Пикионе, Утака, Кранчар и Хюз.

Макар и доста по-драматично, след продължения, напред продължават и Уест Хем, и Бърнли, след продължения.

Уест Хем победи Милуол с 3:1 след продължения, а двубоят между двата състава бе съпътстван от грозни сцени – бой между феновете пред и на самия стадион. Бърнли би Хартлипул с 2:1.

Най-драматично в трети кръг продължи Уулвърхемптън, след успех с 6:5 след изпълнение на дузпи над Суиндън.

Останалите резултати от Карлинг Къп:

Питърбъро – Испуич 2:1

Порт Вейл – Шефийлд У 2:0

КПР – Акрингтън 2:1

Саутхемптън – Бирмингам 1:2

Транмиър – Болтън 0:1

Рединг – Барнзли 1:2

Лийдс – Уотфорд 2:1 (след продължения)

Нотингам Форест – Мидълсбро 2:1 (след продължения)

Суонси – Скънторп 1:2 (след продължения)