Ръководството на Лестър се надява до вторник работната виза на Александър Тунчев за Великобритания да бъде готова и той да може да играе в домакинската контрола срещу Бирмингам.

Бившият капитан на ЦСКА получи принципно разрешение за британска работна виза още преди две седмици, но стачката на държавните служители на Острова забави нейното издаване.

Националният бранител трябваше да играе в събота срещу Кетъринг Таун, но в крайна сметка изгледа от трибуните победата на своите съотборници с 4:1, при която другият българин в тима – Радостин Кишишев игра едно полувреме.

Тунчев игра срещу Олимпия в Словения преди 12 дни, но все още има административни пречки да играе във Великобритания и това започна да тревожи мениджъра на Лестър Найджъл Пиърсън.

„Принципно няма проблем, но все още съществуват административни пречки и това отлага нещата. Щеше да е по-добре за Тунчев да има още няколко мача с нас, за да може да се приспособи по-бързо. Но той е много опитен футболист, здрав е и съм сигурен, че всичко ще бъде наред”, каза Пиърсън.

Друго ново попълнение на Лестър - Джак Хобс, зае мястото на Тунчев в центъра на защитата в последната контрола на отбора и мениджърът оцени високо неговите изяви.

„Отсъствието на Тунчев дава шанс на други играчи да докажат, че заслужават титулярно място през новия сезон. Джак се справи много добре”, коментира още Пиърсън.