Воденият от Ивайло Петев полски тим Ягиелония измъкна точка с два късни гола и 2:2 в гостуване на Погон в Шчечин в мач от 34-ия кръг на полската футболна Екстракласа.

Така отборът от Бялисток, който игра над 73 минути с човек повече, остана на седмо място с 49 точки и четири зад последния кандидат за Лига Европа към момента - Шльонск Вроцлав. Погон поведе в резултата още в третата минута, когато Хуберт Мартиниа центрира от ъглов удар, а Камил Дригаш засече топката с шпагат и я изпрати в мрежата на гостите. Левият бек Мартиниа обаче получи жълт картон секунди по-късно, а в 17-ата минута и втори, заради което бе изгонен рано от игра.

Вместо да се възползва от ситуацията обаче Ягиелония получи втори гол в 35-ата минута, когато Адам Фрачак вкара за 2:0 от дузпа. Гостите от Бялисток обаче натиснаха през второто полувреме и в края стигнаха до точка. В 82-та минута Иван Рунье изсипа топката в наказателното поле, защитата и вратарят не се разбраха за нея, а Томаш Прикрил я настигна и вкара във вратата с помощта на горната греда. Яков Пулич пък бе точен от дузпа в третата минута на добавеното време и Ягиелония спечели точка. Това е трети пореден мач на отбора на Петев без победа в Екстракласата.