Плановете на мениджъра на Тотнъм Мартин Йол за началото на новия сезон бяха тотално провалени, след като трима от основните му футболисти получиха контузии само седмица преди старта на първенството.

Ледли Кинг, Аарън Ленън и Гарет Бейл със сигурност няма да са готови за първите двубои на „шпорите” в Премиършип.

Травмата на коляното на капитана Кинг е особено притеснителна, тъй като го вади поне до октомври. Защитникът претърпя втора операция за годината това лято, след като получи разкъсване на връзки през юни.

Ленън също лекува контузия в коляното, и ще отсъства за старта на шампионата срещу Съндърленд на 11 август. Крилото се подложи на хирургическа интервенция, след като получи травма по време на мач на Б отбора на Англия през май. Мартин Йол се надява да види младока обратно в игра до края на месеца.

Защитникът Гарет Бейл, една от най-скъпите покупки на Тотнъм, пристигнал на „Уайт Харт Лейн” в началото на лятото, се бори с травми на бедрото и коляното.

Други двама футболисти на Тотнъм Йънг-Пю Лий и Беноа Асу-Екото, също страдат от контузии на коляното, но въпреки това Йол вярва, че тимът му ще разполага с достатъчно мощ за старта на сезона.

Сигурен титуляр за Тотнъм обаче ще бъде българинът Димитър Бербатов, според „Дейли Мейл”. За мястото до него в атаката на тима ще се борят Роби Кийн, Дарен Бент и Джърмейн Дефоу.