Мис "Национален отбор по футбол" Тереза Райкова, Мис "Национален отбор по волейбол" Виктория Колева и Мис "Национален отбор по баскетбол" Александра Богданска обединиха усилия в разпространението на плакатите призоваващи феновете на Стилиян Петров да присъстват на стадион Васил Левски за благотворителния мач в негова чест.

Трите мис "Национален отбор" заедно за подкрепа на Стилиян Петров

Тереза разлепи собственоръчно плакати в родния си град Плевен и града, в който учи - Пловдив, Виктория разпространи информация из своя роден град Стара Загора, а Александра се разходи из всички молове в Благоевград и централни места за да разлепи плакатите с призив. " Подкрепете Стан на стадиона!" В София разпространението и разлепянето се осъществи благодарение на някои от участничките в конкурса "Мис Национален отбор 2012" и доброволци.

Трите мис "Национален отбор" заедно за подкрепа на Стилиян Петров

Появиха се плакати на общо 64 места в София, Пловдив, Плевен, Стара Загора и Благоевград, а в акцията взеха участие общо 30души.

Виктория и Александра споделят, че хората, които са ги разпознали докато лепят плакати са ги питали как така подпомагат кауза на футболист след като са лица на волейбола и баскетбола, но и двете са обяснили, че когато става дума за благотворителност място за разделение няма. Те съчувстват искренно на Стилиян и му желаят от сърце да оздравее.

Трите мис "Национален отбор" заедно за подкрепа на Стилиян Петров

Тереза: "Имаше хора, които ме разпознаваха и се зачитаха в плаката веднага щом го залепя и казваха, че си заслужавало да пътуват до София за този мач. Някои се снимаха с мен до плаката за спомен. Аз се чувствах много горда, че участвам в тази благотворителна инициатива. На 19ти в Астън Вила много фенове подкрепиха Стан, време е и ние българите да покажем съпричастност към него, даже повече, защото той е българин! Да напълним стадиона заради него, това е моето послание!"

Грандиозното шоу ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 26 май. От 15.00 часа един срещу друг на терена ще излязат Легендите на България, селектирани от треньор номер 1 на България за XX век Димитър Пенев, срещу ветераните на Астън Вила. Билети в мрежата на EVENTIM. Цена: 10лв.

Като част от благотворителната инициатива в Правец ще се проведе и специален голф турнир на 26 и 27 май.