Тримата българи Костадин Хазуров, Даниел Митев и Атанас Борносузов не успяха да спасят Бней Сахнин от домакинска загуба с 0:1 от Бней Йехуда в мача от 23-ия кръг на израелското футболно първенство.

Хазуров и Митев играха цял мач, а Борносузов започна като титуляр, но беше заменен в 65-ата минута от Лиран Коен.Единственото попадение вкара аржентинецът Педро Галван в 55-ата минута. Хазуров имаше две добри възможности преди почивката. В 19-ата минута негов хубав удар от 20 метра се удари в страничната мрежа, а малко преди почивката той стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет в защитник топката премина на сантиметри край целта.

След поражението Бней Сахнин остана на предпоследното 15-о място с 18 точки.Без контузения Димитър Телкийски, но с Елин Топузаков в състава си Апоел Рамат Ган претърпя поражение с 1:4 като гост на

Макаби Петах Тиква и остана последен с 5 точки. Макаби Тел Авив допусна изненадваща загуба с 0:1 на собствен терен от средняка Апоел Хайфа. Българският нападател Димитър Рангелов игра цял мач и отправи два опасни удара към врата на съперника, но не успя да се разпише.

"Трудно ми е да си обясня какво се случи в този мач. Имахме положения, който трябваше да реализираме, но ги пропуснахме. Жалкото е, че загубихме важни точки. Все пак има още мачове и ще се борим до край", заяви Рангелов. Макаби Тел Авив е на трето място с 45 точки.Начело излезе Апоел Тел Авив с 52 точки, пред Макаби Хайфа с 51 точки, но и мач по-малко.