Старши треньорът на руския Криля Советов Самара Александър Тарханов бе освободен от поста си. В тима от стадион „Металург“ са двамата българи Виктор Генев и Димитър Макриев. Освен това в отбора е и бившият вратар на софийските Славия и ЦСКА Раис Мболи.

Днес е имало общо събрание на управителния съвет на „крилата“, на което е било обсъждано бъдещето на треньорския щаб. Крайното решение е било Тарханов и колегите му да бъдат освободени. Повод за отстраняването е слабото представяне на тима в първенството. Криля Советов се намира на последното 16-то място в Премиер лигата на Русия с актив от 11 точки от шестнайсет изиграни мача. На две от 13-та позиция, която се явява спасителна. Този уикенд завърши първият от трите етапа на шампионата. Вторият ще започне в края на месец юли. Заедно с Тарханов от отбора си тръгват и кондиционният наставник Виктор Сачко и треньорът на вратарите Валерий Шанталосов.

Виктор Генев премина в Самара в началото на месеца, а Макриев в средата на сезона в Русия, но и двамата така и не записаха мачове. За разлика от тях Мболи, който подписа с Криля Советов през зимата, бе твърд титуляр през първата третина от кампанията.