Българският национал Александър Тонев не е загубил титулярното си място в Лех, въпреки че срещу Лехия (Гданск) не записа нито минута, а срещу Пяст (Гливице) влезе като резерва, твърдят медиите в Полша. В последната среща, спечелена с 4:0 у дома, бившият футболист на ЦСКА се появи на терена след почивката. Той показа сериозна активност като вкара едно попадение, а имаше още една възможност да се разпише. За да играе колективно, 22-годишният Александър не стреля, а потърси комбинация, но Бартош Слусарски не намери мрежата.

"Много наблюдатели смятат, че това е начин Александър да научи един урок. Той трябва да разбере, че не е абониран за първия състав, ако не играе добре. Други смятат, че е в лоши отношения с треньора Мариуш Румак", пише изданието Познан Спорт.

Самият треньор обаче отрича това: "Нямам навика да карам играчите да извличат поуките си, като седят на пейката. Опитвам се винаги чрез разговор да стигна до проблема на всеки футболист. Ако трябва да бъда честен, казвам на себе си това, което бих казал и на играчите. За мене титулярите трябва да бъдат най-добрите."

След това наставникът говори персонално за българина и го защитава: "Това е футболист, който дава на нашия отбор много добри неща. Не забравяйте гола му срещу Полония (Варшава). Това попадение имаше емоционален ефект върху момчетата, освен че ни донесе точки. Когато той започна сезона, беше наистина впечатляващ и аз слушах само похвали за него. В момента обаче се наблюдава лек спад във формата му, но по-важно е колко време ще продължи това. Много е важно по време на тренировките да покаже, че иска отново да бъде в най-доброто състояние. Той също ми призна, че сега е по-слаб в сравнение с началото на сезона и ние заедно ще го променим към по-добро", завършва треньорът на Лех (Познан).

След победата над Пяст (Гливице) с 4:0 отборът на българския национал събра 14 точки и се изкачи на 2-о място, възползвайки се от поражението на Видзев (Лодз). Начело в класирането е Легия (Варшава) с 15 точки, пред Лех с 14. Още от сега се очаква със сериозен интерес срещата между двата отбора, която ще се играе на 17-и ноември в Познан.