Старши треньорът на Парма Франческо Гуидолин най-после даде публичен отговор на въпроса защо предпочита да държи повече сред резервите българския национал Валери Божинов.

Изявлението му, публикувано днес във вестник "Гадзета ди Парма", е направено непосредствено след домакинската загуба срещу Дженоа /2:3/, по време на която главният съдия го отстрани от треньорската скамейка.

Въпреки болезнената загуба и обидното изгонване Франческо Гуидолин запази спокойствие и похвали "кръстоносците" след нокаута на собствен ринг от Дженоа, който прекъсна дългата положителна серия на Парма и почти сигурно сложи край на мечтата за участие в Европейската лига, пише вестникът.

"Гордея се с моите момчета и целият град трябва да бъде горд. Изиграхме превъзходен мач в много открит двубой. Днешната загуба е случайност, която не заслужавахме, но във футбола и това може да се получи. През второто полувреме пускането в игра на Божинов и Креспо преобрази Парма и доведе до изравняването на двата гола на Дженоа. През седмицата размислях дали да ги пусна още от първата минута, защото двамата взаимно се допълват. Отборът обаче трябва изцяло да работи за тях и това не може да продължи пълни 90 минути. Тяхното присъствие е наложително, ако трябва да се догонва резултата или пък да се смени ритъма на играта, иначе е тежко да бъдат в основния състав от самото начало," заявява Гуидолин, с което признава, че проблемът не е в двамата нападатели, а във физическата кондиция на останалите им съотборници.

Италианските спортни медии са пълни с положителни оценки за Валери Божинов. Вестник "Гадзета дело спорт" изтъква, че изравняването на резултата е негова заслуга, защото е принудил защитника на Дженоа да си вкара автогол. Категорична е констатацията, че победният гол на генуезците е отбелязан от явна засада.