Старши треньорът на Лил Руди Гарсия бе категоричен, че отборът ще търси победа в мача срещу Левски, тъй като това ще утвърди втората позиция на френския тим. Наставникът заяви, че е впечатлен от публиката на „сините”, за която се е уверил от изгледаните записи на съперника от Лига Европа.

Още преди да започне пресконференцията на Руди Гарсия на стадион „Георги Аспарухов”, наставникът показа, че е в добро настроение като запя френска песен. Малко по-късно се оказа, че това е рефрен от комедия, който се пее от сънародниците му, когато им е студено.

„Лил ще излезе утре за победа, каквато е нашата цел във всеки един мач. Съставът ще го обявя утре в 17.30 часа и никой от играчите преди това няма да знае дали е титуляр или не. Левски е добър отбор, който е много опасен при своите атаки, но Левски е тим, който допуска много голове. Затова очаквам да е много отворен мач с много попадения. Впечатлен съм от публиката на отбора, която видях по време на видео записите”, каза Гарсия.

„Това е изключително важен мач, защото при загуба нещата ще се обърнат и Левски ще излезе втори, но при победа, ние ще затвърдим нашата позиция.”

„От около един месец нещата вървят добре за нас, отборът върви добре, загубихме някои точки в шампионата, но за нас най-важното е да покажем израстване, затова мачът срещу Левски е много важен за нас. Цяла година играем, за да се класираме в евротурнирите и когато се класираме, не можем да си позволим да не играем на ниво или да подценяваме някакви двубои”, добави наставникът.

Запитан за големия брой мачове, които са изиграли неговите футболисти в рамките на последните 26 дни, Гарсия отговори: „Всички играчи, които съм довел в София са готови да играят, повечето футболисти са в много добра кондиция. Те са готови да изиграят 5-6 мача един след друг, но всички са готови да играят срещу Левски.”