Треньорът на Енерги Котбус Патрик Зандер се изказа много ласкаво за Станислав Ангелов. Тимът от Първа Бундеслига приключи днес своя подготвителен лагер в Зомерфелд и специалистът говори пред местния всекидневник „Лаузитцер Рундшау”.

„За нас и най-вече за Станислав това положение е много неприятно. ФИФА наистина разпореди на Левски да прати жълтата карта на играча, но съм сигурен, че българите ще намерят начин да забавят нещата”, заяви Зандер.

„Това е много жалко, защото всеки може да види на тренировките, че Станислав е един перфектен играч. Ясно е също обаче, че без да е изиграл и един мач, няма как да започне титуляр сезона. Трябва да помисля, по какъв начин най-бързо да го включа в игра. Това ще стане разбира се, когато всички проблеми около него се изяснят”.

Споровете между немците и шампиона на България Левски продължават. Жълтата карта на Ангелов все още е при „сините”, което прави невъзможно участието му в срещите на тима. Така Пелето тренира с новите си съотборници, но все още няма записана минута с екипа на Енерги.