Старши треньорът на Енерги Боян Прашникар заяви, че битката за оцеляване започва едва с началото на пролетния полусезон. „Червенобелите” заемат незавидното последно място във временното класиране с 11 точки. Утре тимът от Котбус гостува на Хамбургер в мач от 16-ия кръг на Бундеслигата.

„Знам, че сме последни и това звучи особено притеснително, но честно казано аз ще съм доволен и на точка в предстоящия сблъсък”, заяви словенкият специалист.

Запитан, кога Енерги ще навакса загубените точки, Прашникар отговори: „Във футбола важи правилото: Първо скочи, а после достигни целта си. Да говорим за победи, не помага. Най-напред ще съм доволен и на равен. Все още съм спокоен, дори когато гледам класирането. Решаващо е да съберем още сега поне няколко точки, дори това да не е пълният актив. Голямата битка за оцеляване започва едва през пролетта или по-точно в началото на пролетния полусезон”, смята словенецът.

Както е известно, българският футболист на Енерги Станислав Ангелов няма да играе в сблъсъка с Хамбургер заради натрупване на жълти картони. Димитър Рангелов обаче със сигурност ще фигурира сред стартовите единайсет на Боян Прашникар.

Отсъствието на Пелето е сериозен проблем за наставника. „Цяла седмица мислех за някакво решение на този въпрос, но е факт, че ще играем само с двама чисти защитници”, разкри Прашникар.