Старши треньорът на Заглебие Любин Марек Бахор похвали българския нападател на тима Илиян Мицански. Родният стрелец реализира две попадения за полския отбор през уикенда и донесе победата с 2:0 срещу Рух Хоржов. Комплименти не липсваха и от съотборниците на Мицански, като Матеуш Бартчак заяви: „Мицански е класен нападател. Вече показа, че може да вкара и 30 гола на сезон. Сега само потвърди качествата си.”

„Дълго чаках шанса си, но сега е още по-сладко,” сподели самият Мицански пред медиите в Полша. „Напоследък не играя много, но винаги съм готов да се възползвам от възможностите, които ми се дават.”

След като реализира две попадения, българинът си позволи да коментира и факта, че не получава достатъчно игрово време, не заради качествата си, а тъй като някои хора не го харесват. „Някои хора се опитаха да ме закопаят. Понякога ми се струва, че не вярват в качествата ми. Но аз вече показах какво мога,” обясни той.

Марек Бахор обяви, че това са само приказки, и няма нищо вярно в думите на Мицански, но всъщност именно той закотви българина на пейката, откакто пое тима миналата година.

"Ние вярваме в него. Но беше контузен известно време, затова не бе титуляр. Явно когато влиза като резерва в него има още повече спортен хъс, видя се в Хоржов. Свърши си перфектно работата," заяви треньорът.