Днес от 22:15 Тотнъм приема Спортинг (Брага) след аванс от 3:2 в първата среща на португалска земя. В първата среща лондончани водени от звездата си Димитър Бербатов показаха безспорно по-високата си класа, но допуснаха наивно две попадения.

Капитанът на националния ни тим се представи на много високо ниво срещу Брага и само шанса не му позволи да отбележи. Днес се очаква Марин Йол да заложи отново на него като титуляр в нападение. Бербо заяви в интервю за „Гол линия”, че е напълно здрав и се надява да получи възможност за изява.

Наскоро се появиха слухове, че Йол е имал намерение да запази основния си голаджия именно за този мач и да не го пуска в игра срещу Челси за ФА Къп, но след натиск от ръководството Бербо игра до 66-та минута и отбеляза първият гол в срещата.

В състава на „шпорите” се завръща Роби Кийн, но от контузии страдат вратарят Пол Робинсън, Ледли Кинг, Джърмейн Дженас, Антъни Гарднър, Дани Мърфи и Беноа Асу-Екото.

Паскал Шимбонда ще играе като централен защитник в отсъствието на Кинг и Гарднър, а Рикардо Роча ще пропусне и този мач, заради участието си в тазгодишното издание на турнира с бившият си клуб Бенфика.

Наставникът на португалския отбор Жорже Коща, който е играл на Острова за Чарлтън, отбеляза: „Имаме изключително отговорна задача пред нас и точно затова ще дадем най-доброто от себе си. Не мисля, че мисията ни е невъзможна. Научихме си урока от първия мач и се надявам да покажем това в Лондон.”

В последният кръг в Португалия Брага направиха равен с Бейра Мар и нямат победа вече три мача.