Нападателят на Тотнъм Димитър Бербатов сложи началото на обрата на неговия отбор срещу Алборг в мача от турнира за Купата на УЕФА.

„Шпорите” спечелиха двубоя с 3:2, въпреки че на полувремето губеха с 0:2.

Капитанът на българския национален отбор остана на терена 74 минути, а наставникът на тима Хуанде Рамос го замени с Боатенг едва, след като Тотнъм поведе.

Двубоят не започна много добре за момчетата на Хуанде Рамос, след като на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 0:2. Еневолдсен успя да изненада Тотнъм още във втората минута, а в 37-та Рисгард удвои преднината за своя отбор.

В 47-та Димитър Бербатов, който започна срещата като титуляр, върна надеждите на своя отбор. След чудесна асистенция на Том Хъдълстоун отляво българският нападател прати топката в мрежата с левия крак.

Това е втори гол за Бербатов в тазгодишното издание на турнира за Купата на УЕФА.

Секунди след това Тотнъм стигна до равенството 2:2 благодарение на Малбранк, който изравни резултата, след като прати топката зад вратаря на гостите – Заза. Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос истински се успокои едва в 65-та минута, когато Дарън Бент изведе „шпорите” напред.

С този успех Тотнъм излезе начело в Група G с 6 точки с две пред втория Андерлехт, но и с мач повече, а в следващия кръг „шпорите” гостуват точно на този отбор.

В другия мач от групата Апоел Тел Авив победи с 2:1 като гост Хетафе, но въпреки това почти няма шансове да се класира напред в турнира.

Класиране в Група G:

1. Тотнъм 3 мача 6 точки

2. Андерлехт 2 мача 4 точки

3. Хетафе 2 мача 3 точки

4. Апоел Тел Авив 3мача 3 точки

5. Алборг 2 мача 1 точка