Тимът на Димитър Бербатов Тотнъм се добра до драматично равенство 2:2 в дербито на Северен Лондон срещу Арсенал. Българският национал изигра пълни 90 минути за своя отбор и отново бе един от най-дейните играчи на Тотнъм, въпреки че не отбеляза гол.

Мачът започна доста припряно, с грешки от страна и на двата отбора. След спречкване в наказателното поле в 30-тата минута Бербатов, Леман и Абу Диаби получиха заслужени жълти картони. В същата атака след центриране от корнер на Джърмейн Джинас и пас на Майкъл Доусън, Роби Кийн отбеляза с глава от близко разстояние.

До края на полувремето Бербатов се отличи с опасен пробив отдясно, но ударът му попадна в тяло на футболист на Арсенал и излезе в ъглов удар.

Второто полувреме започна с подчертано надмощие на „топчиите” . В 64-тата минута след фаул, изпълнен от Сеск Фабрегас, Коло Туре се възползва от грешка на отбраната на „шпорите” и отбеляза от малък ъгъл.

Надмощието на Арсенал продължи и закономерно се стигна до 78-мата минута, когато след прецизен удар с глава на Емануел Адебайор „артилеристите” поведоха в резултата.

Мартин Йол отговори веднага като вкара в игра Джърмейн Дефоу. Натискът на Бербатов и компания доведе до успех в четвъртата минута на продължението след като Джърмейн Джинас със страхотен удар от около 25 метра препарира Йенс Леман и така донесе ценната точка за „шпорите”.