Тотнъм поиска от своя български нападател Димитър Бербатов да бъде лоялен към клуба, след като получи оферти от най-големите отбори в света като Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Източник от тима от Северен Лондон заяви днес пред News of the World: „Даниел Леви даде ясно да се разбере, че Бербатов няма да бъде пуснат на този етап. Той очаква Дими да приеме този факт – и то по-бързо. Той очаква положителна реакция. Дими трябва да си спомни, че именно Тотнъм му даде шанс да излезе на голямата сцена.”

„Бербатов трябва да си припомни, че е изпълнил само 18 месеца от своя четиригодишен договор и, че Тотнъм имат опция за удължаване с още две години,” продължава въпросният информатор. „Той трябва да осъзнае, че клубът отчете наскоро една много успешна финансова година, така че не се нуждае от постъпления от трансфери и няма да го продаде, на никаква цена.”

„Това са солидни причини всичките спекулации и клюки да спрат и хората да си припомнят за какво става дума, особено Дими. Той не е за продан и няма да бъде продаден. Той остава, където е – в Тотнъм. Така че трябва да покаже мъдрост и да приеме ситуацията. Колкото по-скоро го стори, толкова по-бързо ще разбере, че най-добрия път е да покаже своята лоялност към клуба, който му даде шанс.”

В Тотнъм са убедени, че главата на Бербатов е размътена най-вече от неговия агент – Емил Данчев. Той обяви, че Димитър иска да играе в голям клуб, с който да печели трофеи. Но от „шпорите” казват още: „Нашите амбиции са същите, като на Бербатов. Ние искаме да печелим трофеи, да се надпреварваме за титлата и да играем в Шампионската лига редовно. Но това не става, като продаваш най-добрите си играчи. Трябва да градиш отбора именно върху тях и като добавяш нови таланти. Затова Тотнъм няма да продава звездите си тази зима. Напротив – ще се подсилваме във важни зони, където има нужда за това."