Българският национал Валери Божинов записа едно полувреме игра при загубата на неговия Парма с 1:2 като домакин на кандидат-шампиона Рома. Нападателят излезе като титуляр и изработи едно от най-добрите положения за „дуковете” в началото на мача от 36-я кръг на Серия А. За сметка на това, вместо да заложи на тарана, Франческо Гуидолин реши да го замени още на почивката при резултат 0:1.

През последните пет години отборът на Парма не е успявал да запише успех над „римските вълци”, а с този двубой тенденцията се запази.

В същото време, два кръга преди края на шампионата, Рома продължава битката за титлата в Италия. Рома се намира само на точка пред Интер, който обаче ще изиграе срещата си от този поток утре. В късния мач от неделната програма „нерадзурите” гостуват на Лацио.

Въпреки добрите си начални минути и пропуска в 4-та минута на Валери Божинов, Рома успя да поведе в резултата. Разбира се, Франческо Тоти показа, че се намира в добра форма, и свърши отлично работата си още в 5-та минута, като откри за 1:0.

На почивката Валери Божинов бе заменен от Ернан Креспо, който обаче не успя да влезе добре в двубоя. За сметка на това „вълците” натиснаха. Франческо Тоти бе в основата и за втория гол, като се разписа с асистенция при попадението на Родриго Тадей.

Въпреки всичко Парма успя да отбележи гол. Влезлият като резерва Ланзафаме засече с глава една центрирана топка в наказателното поле на Рома, двама от защитниците на гостите увиснаха и кълбото се оплете в мрежата за крайното 2:1. В 88-та минута Хименес остави домакините с човек по-малко, но това не промени изхода на срещата.

След поражението отборът на Валери Божинов заема девета позиция с 46 точки.