Футболистът на Апоел Тел Авив Елин Топузаков даде интервю за предаването „7 минути” на популярна израелска телевизия. Разговорът в студиото се водеше на английски с превод на иврит отдолу, а водещата се опита да изненада на няколко пъти своя събеседник.

Интервюто започва с визитка на самия Елин Топузаков и видео, в което се представя неговата половинка в живота, както и фактът, че двамата си падат по сушито. Бившият капитан на Левски с усмивка наблюдава случващото се и коментира: „Да, това е съпругата ми. Много обичаме да се разхождаме, да разглеждаме Тел Авив. Да, това интервю е първото ми на живо в Израел. Не, не съм срамежлив. Първото е, защото клубът беше нов, това беше ново начало за мен.”

„Атмосферата е много добра. Целият отбор се старае да дава най-доброто от себе си, да играе добър футбол и да забавлява феновете. Не започнахме много добре сезона, но след това мисля, че целият тим разбра, че всичко зависи само от нас. Мисля, че отборът си повярва и започнахме да печелим срещите си срещу силните отбори. За мен всеки мач е важен, но когато дойдох тук, разбрах, че за феновете най-важното е да бием в дербито Макаби Тел Авив. Но ако искаме да направим нещо голямо, трябва да печелим всеки двубой”, сподели Елин Топузаков.

„Харесвам много феновете. Това е истината. Когато бях в България се състезавах 12 години за Левски, който играеше в синьо, а вечният съперник ЦСКА - в червено. И затова преди да дойда тук, не можех да си представя, че ще играя с червена фланелка. Но сега видях и другата страна.”

Водещата на предаването се опита да изненада Елин Топузаков, като пусна видео с добри думи и пожелания на феновете към Топчо. Един от тях с усмивка на лице заяви: „България трябва да се гордее с него.” Друг добави: „Той е един от най-добрите футболисти на Апоел Тел Авив. Има много красива жена. Ние те обичаме.” Видеото приключи с трогваща песен на феновете, посветена на Топузаков. 

„Да, харесва ми тази песен. Дори я имам на телефона си”, каза Топчо. В този момент водещата реши да изпробва българския защитник и го помоли да докаже твърдението си. След малко в ефира прозвуча отново фенската песен с рефрена за Топузаков, този път в мобилен вариант.

„За мен е много важно, когато играя футбол, да предизвиквам само добри емоции у феновете. А когато привържениците ме харесват, това ми дава мотивация да давам всичко от себе си за победата.”

Водещата не спести и въпроса за бъдещето на Топузаков. „Има прекалено много време до края на моя контракт. Има много неща, които трябва да свършим с отбора. Да, Сампдория имаше интерес към мен, но не се знае какво точно ще се случи, защото ако от Апоел ми предложат нов договор, ще трябва да помисля. Всичко зависи от условията, които ще ми бъдат предложени”, сподели защитникът.

„Изпитвам само голямо удоволствие от това, че Бербатов е играч от висока класа, както и че играе за един от най-добрите отбори в света – Манчестър Юнайтед. Той е много добър човек, не е като големите звезди. Говори с всички в националния отбор, а атмосферата в тима е наистина много добра”, добави още Елин Топузаков.