Съдбата на титлата в Израел изглежда напълно ясна два кръга преди края на първенството, след победата на Макаби Хайфа с 1:0 над Апоел Тел Авив. Така тимът от Хайфа вече е на пет точки пред отбора на Димитър Телкийски и Елин Топузаков и трябва да загуби оставащите си срещи, за да изпусне шампионската корона.

Двубоят, определен като „Мача на сезона” за двата отбора, не бе представлението, което всички очакваха. Апоел изглеждаше далеч от най-добрата си форма, като през по-голяма част от мача Макаби доминираше. Съставът от Хайфа направи една от най-добрите си срещи през годината и съвсем заслужено се поздрави с успеха, който на практика им осигурява титлата.

Решителният гол, оказал се единствен в голямото дерби, падна в 61-та минута и бе дело на Катан. Домакините имаха и доста други положения, които можеха да доведат и до по-изразителен резултат. От другата страна Апоел почти нямаше чисти голови възможности и не създаваше много работа на стража от Хайфа.

И Димитър Телкийски, и Елин Топузаков играха пълни 90 минути срещу Макаби Хайфа.

Шансове за Апоел Тел Авив все пак има, макар и илюзорни, тъй като в заключителните два кръга Макаби Хайфа игра с четвъртия Макаби Нетания и третия Бейтар Йерусалим. Апоел пък има срещи с изпадащия Макаби Рамат Ган, и също с Макаби Нетания.