Тимът на Бейтар Йерусалим спечели Купата на Израел, побеждавайки състава на българите Димитър Телкийски и Елин Топузаков -Апоел Тел Авив с 5:4 след изпълнение на дузпи. Така Бейтар успя да направи златен дубъл за първи път в своята история

 

В редовното време и продълженията срещата завърши при нулево равенство. Бившият нападател на Левски Телкийски направи отличен мач, като бе в основата на почти всички опасни атаки пред вратата на Бейтар.

 

В средата на втората част Телкийски имаше отличен шанс да открие резултата, но ударът му попадна право в тялото на стража Кале. В заключителните минути тимът на Бейтар показа по-силна игра, но също нямаше шанс да вкара.

 

Мачът, който се игра на националния стадион „Рамат Ган” бе предаван директно по държавната телевизия и президентът на страната Шимон Перес лично връчи купата на победителите.

 

Играчите на Бейтар бяха облечени с фланелки с надпис "Стоп на насилието". Преди няколко седмици Федерацията на Израел отне на Бейтар 2 точки от актива и глоби клуба с 6 000 евро, заради поведението на феновете на тима, които непрекъснато създават проблеми. Отборът също така ще играе 4 срещи при закрити врати.