Бившият капитан на Левски Елин Топузаков заяви, че е изключително приятно изненадан от отношението на запалянковците в Израел.

Защитникът и Димитър Телкийски вече са се превърнали в любимци за почитателите на Апоел Тел Авив.

„Радостно е, че запалянковците са много агресивни и емоционални. Пеят песни с нашите имена, на мен и Телкийски. В това отношение се чувстваме обичани и подкрепяни от публиката”, разкри за Гонг емблематичният за Левски футболист.

„Отборът ни вече надига глава и нещата започват да вървят много добре. Тук футболът е на високо ниво, има доста класни чужденци. В тактическо отношение отстъпват, но играят с огромно желание. Мачовете са по-здрави отколкото тези в България”, допълни защитникът на Апоел.

Елин Топузаков заяви, че играе като централен бранител, като само в една среща е бил десен бек.

„Феновете са много запалени. Ходят по 15 хиляди на домакинствата, като повечето са в агитката. Както вероятно знаете, в Израел най-големите отбори са Макаби Тел Авив, Апоел Тел Авив и Бейтар Йерусалим. Чувствам, че нашият отбор е сред най-обичаните в Израел”, каза още Топчо.

„Въпреки, че сме с червени екипи знам, кой е нашият отбор, не подавам на противниците. Непривично е, защото много години играх в синьо, а сега от главата до петите съм в червен екип. В първите дни с Мечо се смеехме, защото не се възприемахме с тези екипи”, сподели за Гонг идолът на сектор Б.

„С Телкийски имаме еднакви виждания, ще се постараем да спасим отбора и догодина пак да играем във Висшата лига на Израел. Не сме очаквали толкова добри условия”, категоричен бе Топузаков.

Защитник допълни, че не вярва някога да облече „червен” екип в България.

„Аз съм човек, който бързо се приспособява. Беше въпрос на време в последните месеци да напусна Левски. Всичко подсказваше, че няма да остана. Искам да докажа, че мога да играя силен футбол”, продължи бившият капитан на Левски.

„Половината ми съзнателен живот мина в Левски. Този клуб ще остави трайна следа в съзнанието ми”, отбеляза Топчо.

Защитникът разказа, че в Апоел няма проблеми с адаптацията, защото всички играчи говорят английски и няма езикова бариера. Топузаков не скри, че е доволен от начина на живот в Тел Авив.

Топузаков е със своята любима в Израел, която е много близка със съпругата на Димитър Телкийски. Бившите играчи на Левски си помагат във всичко по време на престоя си в столицата Тел Авив.

„Видяхме се със Седрик Бардон. Пихме кафе посмяхме се, защото всеки разказва, какво се случва в отбора му и други интересни истории. Чувам се с Дайо и Макриев, с когото се познавам от престоя му в Левски”, вметна Топузаков.

„Силно е да кажа, че се надявам да ме викнат в националния отбор. Ако селекционерът има нужда от мен, съм готов да помогна винаги. Чувам се с колегите си от Левски. Дълги години си изкарвахме хляба заедно, а и в България имам много приятели, с които редовно се чувам”, завърши доскорошният лидер на шампиона Левски.