Старши треньорът на Борусия Дортмунд Томас Дол е останал много доволен от изявите на Михаил Александров. Юношата на ЦСКА е на пробен период в германския отбор, а вчера записа 90 минути игра в приятелската среща с Виктория Кьолн. „Жълто-черните” разгромиха с 11:1 съперника си.

„Михаил е много бърз футболист. Наистина е добър и талантлив, но е само на 18 години”, заяви Дол след проверката.

Журналистът Саша Флиге от регионалния вестник „Руур Нахрихтен” разкри за Гонг, че халфът на ЦСКА е получил почивка от наставника на Борусия, тъй като през лятото не е имал такава. Както е известно 18-годишния полузащитник се състезаваше до 9-и юли за юношеския тим на „армейците”.

„Засега няма нищо конкретно около бъдещето на Александров. Томас Дол сподели, че иска да го привлече, защото е убеден в качествата му. Ако това стане, младият талант ще играе за юношеския отбор на Дортмунд. На позицията, на която Михаил се състезава – дясната част на халфовата линия, Борусия разполага със страхотен футболист – Еби Смоларек. Българинът няма как да го измести. Дол все пак каза, че ще разговаря с президента на клуба Райнхард Раубал за Александров. Очаква се в следващите няколко дни да има развитие по въпроса”, коментира Флиге.

Както е известно, Александров трябваше да се присъедини към английския Ливърпул, като до последно чакаше работната виза за Острова. Проблеми, идентични на тези на Николай Михайлов явно обаче ще осуетят този трансфер и мениджърите на играча на ЦСКА търсят друг вариант за него.