Футболистът на Манчестър Юнайтед, който играе под наем в Астън Вила, Том Клевърли изрази своите адмирации към легендата на бирмингамския клуб Стилиян Петров.

35-годишният българин се присъедини към Вила през август 2006 година, а само три сезона след това сложи капитанската лента на тима на ръката си. През 2012 Стилиян Петров принудително приключи кариерата си, след като бе диагностициран с левкемия.

Том Клевърли вярва, че Стенли е един от най-добрите футболисти, които Астън Вила е имал в състава си.

„Стилиян Петров беше един от най-добрите във Вила, срещу които съм играл. Прекрасно е, че мога да работя с него на Бодимуур хийт. Помня един мач, когато бях под наем в Уигън Атлетик и стан беше в сърцето на полузащитата на Вила“, сподели футболистът.

„Мачът завърши 1:1 Н'Зогбия реализира, а Ашли Йънг вкара за Вила от пряк свободен удар. Аз играх отляво на полузащитата и в този ден бях срещу Кайл Уокър. Но не ти е необходимо да си гений, за да видиш, че Стан наистина може да играе футбол. Стан беше много умен играч, с прекрасна техника и видеше тима много добре“, коментира още Том Клевърли.

„Но още от пръв поглед можеш да разбереш, че той е гениален човек, брилянтен и е много добре ако го имаш наоколо“, каза още Клевърли.