„Всичко около преговорите с Чарлтън мина нормално и съм щастлив и доволен, че преминах в този тим!”, заяви за Гонг националът Светослав Тодоров. „Успях да разговарям с Радостин Кишишев, който познава много добре обстановката на „Дъ Вали” и той остана много изненадан, че преминавам в бившия му тим. Пожела ми успех и изрази съжаление, че не сме се събрали в Лестър. Но ние с него засега постоянно се разминаваме”, каза още Тоди.

„От страна на Левски имаше доста сериозен интерес. Но аз им казах и на тях, че моята цел е да играя в чужбина, колкото се може по-дълго. Както и стана!”, добави още „Острието”.

„Искам само да сме живи и здрави и Чарлтън да влезе във Висшата лига. Всичко останало ще е бонус за мен”, отговори Тодоров на въпроса, дали си е поставил като цел колко гола ще вкара в Чемпиъншип.

„Още преди да ми отправят оферта, се срещнах с мениджъра Алън Пардю и говорихме дълго. Той ми обясни как смята да играем и съм приятно изненадан от възгледите му за футбола. Чарлтън продадоха за огромна сума нападателя си Дарън Бент и дали аз ще бъда негов заместник ще покаже бъдещето. Никой не ми е обещавал титулярно място. Ако играеш добре и отборът побеждава, сам си го извоюваш”, завърши Тодоров.