Българският нападател на Чарлтън Светослав Тодоров призна за Гонг, че е на разположение на новия национален селекционер на България.

„Винаги ще съм готов да играя за България. Разбира се само треньорите решават дали да ме извикат в предстоящите мачове”, каза нападателят.

Тодоров разкри, че целите пред Чарлтън са свързани с бързото завръщане на тима във Висшата лига на Англия: „Отборът привлече много качествени футболисти, това само по себе си подсказва, какво ще гоним през този сезон. В тима сме петима нападатели, така че гаранции, някой да бъде твърд титуляр няма.”

„Дали съм направил верния избор - времето ще покаже. Аз исках да остана в Англия и го направих. Надявам се нещата да вървят добре”, сподели Светльо Тодоров.

Голмайсторът призна, че в Англия хората го чувстват, като един от тях: „От много години съм на Острова. В общи линии ме смятат за един от тях. Отделно в Чарлтън помнят само с добро Радостин Кишишев. Той прекара седем сезона в този отбор.”

Според опитния играч, след влизането ни в Европейския съюз е съвсем нормално повече българи да заиграят в Англия.

„С жена ми живяхме година и половина като по-млади в Лондон. Не че сме стари, сега всичко е нормално и се чувстваме добре в този град”, завърши със сериозна доза хумор Светослав Тодоров.