Българският нападател Светослав Тодоров бе определен за играч на мача между неговия Чарлтън и Кристъл Палас. Тоди отбеляза единственото попадение за успеха на Адикс като гост в събота.

Най-тиражното издание на Острова „Сън” потърси българина за интервю след добрите му изяви. Тодоров не се поколеба да обяви, че Чарлтън не усеща липсата на своята звезда Дарън Бент и няма да има проблем без него, докато головете продължават да валят. Бент вече е съотборник на друг български футболист – Димитър Бербатов в Тотнъм.

29-годишния Тодоров заяви: „Не виждам пропуски в играта на Чарлтън. Само за седмица вкарахме 10 гола. Имаме играчи, които могат да бележат и да печелят мачове и това е важно. Дарън не е тук, затова не можем да говорим за миналото. Трябва да гледаме напред.”

„Имаме необходимите нападатели и мисля, че си вършим работата засега. Може би можем да говорим за празнина, когато спрем да вкарваме. Но сега мисля, че всичко е ОК,” продължи Тоди. „Имаме млади футболисти като Люк Варни, докато аз и Крис Иуелмо имаме опит. Това е добра сплав. Ще видим какво ще се получи, не обичам да правя сравнения, но в отбора има добра конкуренция. Работата ни е да върнем Марлтън в Премиършип и мисля, че можем да го направим.”

Светльо Тодоров коментира и ситуацията със своята кариера през последните години. „Беше доста смущаващо. Идвах и си отивах от Портсмут след контузиите. Нямаше значение дали вкарвам голове или не…Много се разочаровах. Това е една от причините, поради които пожелах да потърся нови възможности и дотук всичко върви чудесно,” завърши националът, който обаче все още не е получавал повиквателна от новия селекционер на България Димитър Пенев, въпреки добрите си изяви с екипа на Чарлтън.