Отборът на Арсенал Тула постигна изключително важна победа с 3:0 над новия шампион на Русия Спартак Москва в последния кръг на първенството. По този начин тимът на Михаил Александров си гарантира, че избегна директното изпадане от елита, а ще играе бараж срещу третия от втора дивизия.

Александров изигра много силен мач и остана на терена пълните 90 минути, като записа и асистенция. За московчани титуляр беше Ивелин Попов, който обаче бе заменен в 64-ата минута. Другият българин в редиците на Тула - Иван Иванов остана неизползвана резерва.

Арсенал откри резултата още в 3-ата минута, когато Берчамов сервира кълбото за Федерико Рашич, който се разписа – 1:0.

В 24-ата минута домакините вкараха втори гол, като Александров получи на скорост отдясно и стигна топката в наказателното поле. Бившият играч на Лудогорец центрира меко пред вратарското поле, където Максимов с глава засече в мрежата – 2:0.

В 36-ата минута тимът от Тула пропусна да увеличи аванса си. Рашич не успя да се разпише от дузпа и така резултатът на почивката се запази непроменен.

Все пак аржентинецът се реваншиа за пропуска си и в 63-ата минута вкара отново, за да направи 3:0.

С победата Арсенал събра 28 точки и излезе на 14-ата позиция, докато шампионът Спартак финишира с 69 пункта, на 7 пред втория ЦСКА Москва.