Тимът на Мартин Камбуров Астерас Триполи постигна героично равенство 1:1 при гостуването си на шампионите и водачи в класирането на гръцкото първенство Олимпиакос, чиито мисли са насочени повече към гостуването на Челси в осминафинал-реванш в Шампионската лига.

Двубоят бе първи след уволнението на треньора на Астерас Паоло Кампос, като неговият наследник Панайотис Цаварас включи българина в групата за мача в Пирея, но не го пусна в игра.

Бразилецът Жулио Сезар даде преднина на Олимпиакос още в третата минута, но аржентинецът Хорасио Рамон Кардосо изравни за гостите от Триполис в 33-ата.

Съотборниците на Камбуров довършиха двубоя с десет човека, след като Карлос Алберто Масара бе изгонен в 50-ата минута, след като получи втори жълт картон.

Олимпиакос излезе начело в класирането с 49 точки, колкото има и Панатинайкос, но детелините могат да си върнат водачеството утре, когато е атинското дерби срещу третия АЕК, който има 45. Астерас е на пета позиция с 34 точки, на една зад четвъртия Арис Солун.