След като дълго време Димитър Бербатов бе критикуван от множество медии в Англия, авторитетния вестник „The Times” не спести похвали за българския нападател.

„За Манчестър Юнайтед основен въпрос около проблемите с контузията на Майкъл Оуен е какво би станало, ако Уейн Рууни също се контузи. В събота на стадиона на Уулвърхемптън Димитър Бербатов даде отговор на този въпрос на сър Алекс Фъргюсън”, коментира „Таймс”.

„След като неговият талисман Рууни отпадна от състава, поради контузия в коляното и при положение, че Оуен страда от растежение на мускул, мениджърът на Юнайтед трябваше да поиска от Бербатов сам да поведе нападението.”

„Резултатът бе задоволителен за Юнайтед след като оглави таблицата. За късмет на шампионите, Бербатов определено смята да остави следа в Юнайтед и в събота неговата класа пролича”, пише изданието.

„Заедно със също подценявания като него Антонио Валенсия, който отново бе впечатляващ по десния фланг и непредвидимия Нани вляво, Бербатов трябваше да се бори със защитниците сам. И той почти не им даде покой.”

Боравенето на Бербатов с топката и неговото виждане на играта правят впечатление. Това, което обаче изненада мнозина, е неговата работоспособност, подчертава вестникът.

„Ако погледнете статистиката ще видите, че той е един от най-тичащите в нашия отбор и покрива голям периметър. Той изглежда малко инертен и апатичен, но наистина се старае. Това е неговият стил на игра. Хората виждат различно нещата, но това не го прави по-маловажен за отбора. Той е ценен от нас и това е най-важното”, казва за „Times” завърналият се в състава Рио Фърдинанд.