Тимът на Лехия Гданск, в който се подвизава бившия полузащитник на Литекс Симеон Славчев, претърпя тежко поражение като гост на Легия Варшава. Домакините се наложиха с класическото 3:0, а за тима от Варшава участие не взе друг български национал Михаил Александров.

Така „българско дерби“ не се състоя, но пък досегашният лидер претърпя истински крах в един от най-интересните двубой от 11-ия кръг на Екстракласа.

Симеон Славчев, който в миналия кръг попадна в идеалния отбор, остана на терена през всичките 90 минути, но за съжаление не успя да помогне особено на своя тим.

В герой за домакините се превърна Гилерме, който наниза бързи два гола в началото на второто полувреме и сериозно наклони везните в полза на своя тим. Крайният резултат бе оформен от Неманя Николич в 71-ата минута. В заключителните секунди на срещата домакините останаха с човек по-малко на терена, но това не се оказа от решаващо значение. Червен картон получи Мирослав Радович.

Преди изиграването на останалите мачове от 11-ия кръг в Полша, Лехия заема второто място с актив от 22 точки, толкова колкото има и лидерът Ягелония. Легия пък е 9-ти.