Отборът на Виченца с Валери Божинов в състава си записа тежко домакинско поражение с 1:5 от Емполи в мач от 40-я кръг на италианската Серия Б.

Българският нападател престоя на терена до края на първата част, когато бе заменен от Лука Кастилия. Божинов се отчете с асистенция при единственото попадение за своя отбор.

Зрителите на Стадио Ромео Менти станаха свидетели на истинска голова фиеста. Само в рамките на 5 минути през първата част Емполи поведе с 3:0. В 24-ата минута Франческо Тавано се разписа за 1:0 в полза на своя тим. В 28-ата минута Лоренцо Тонели покачи на 2:0, а в 29-ата Масимо Макароне направи резултата класически – 3:0.

До края на първите 45 минути бе оформен и крайният резултат. В 34-ата минута авторът на първото попадение Франческо Тавано направи 4:0, а две минути след това Масимо Макароне вкара за втори път за 5:0. Почетното попадение за Виченца бе дело на Никола Ригони, който оформи и крайното 1:5, след чудесно подаване от страна на Божинов.

След поражението Божинов и компания се намират на 20 място във временното класиране на Серия Б с актив от 38 точки, докато Емполи е 4-ти с 69. До края на сезона остават още 2 кръга.