Отборът на Манчестър Сити ще се намира в най-добра физическа форма от всички във Висшата лига, това заяви асистент-треньорът на „гражданите” Марк Бауен.

Новият мениджър на „небесносините” Марк Хюз заведе Мартин Петров, Валери Божинов и компания на лагер на закрити врати в Бавария, където да опознае състава, с който разполага.

Въпреки дъждовните наводнения по време на тренировки по-рано през седмицата, Бауен изрази задоволството си от формата, която са показали играчите.

„Няма да е честно да наречем пътуването до Бавария военен лагер, но все пак ще бъде най-точно ако кажем, че сме дошли тук, за да работим здраво, много здраво”, заяви Бауел за официалния сайт на Сити.

„Мисля, че това, което се случва тук, дойде като шок за някои от момчетата, но те всички се включиха на 100 процента в заниманията и то с голям ентусиазъм. От треньорския щаб сме много впечатлени от усилията на играчите и тяхното отношение към процеса. Те показват голяма задружност. В такава среда кръшкачите си проличават много бързо, но все още не сме намерили такива”, продължи той.

„10-дневното ни пътуване представлява страхотна възможност за целия треньорския екип да опознае състезателите, както и да обясни как ще се процедира за напред в отбора. Главната философия на мениджъра е, че трябва да можеш да тичаш, за да печелиш във футбола. Цялата техника на света не е достатъчна, ако не можеш да се противопоставиш на ответната скорост и крачка”, добави Бауен.

„Искаме да постигнем формата, която бяхме наложили в Блекбърн – тогава статистиката сочеше, че тимът бе най-здравият във физическо отношение. Целта ни е да постигнем това и в Сити. Това ще ни даде допълнителна увереност и предимство в предстоящите ни мачове. Именно за това ще изискаме малко повече от момчетата тук. Не става дума да ги уморим от тичане, но когато времето позволява, ще работим здраво. До този момент те показват страхотни усилия”, отново каза асистентът на Марк Хюз.